ManolitoFilm:

      Om oss

 

 

 

 

Om Oss

 

 

 

Maria Rydbrink Raud,

producent, manus, regi, dramaturg, projektledning samt idé-och konceptutveckling.

 

Maria Rydbrink Raud, tidigare lektor och huvudlärare för tv-utbildningen vid Dramatiska Institutet(1998-2008), nu frilans inom film och utställningsverksamhet, senast med utställningsmanus, konceptutveckling och filmproduktioner för utställningen "Spelet om Energin" för Tekniska Museet 2009. 2010 arbetar Maria med utställningsmanus, konceptutveckling och filmproduktioner för utställningen”Ytspänning” – en utställning om Kalla Kriget och Ubåtsjakterna, ett uppdrag för Statens Maritima Museer/Marinmuseum i Karlskrona.

 

Maria arbetat som producent, projektledare, regissör och manusförfattare för Sveriges Television, Utbildningsradion samt TV4(1991-2007) med program som SYNK, Kosmopol, Jullovsmorgon, Kvalster, Nöjesredaktionen, Ramp, Jakt&Fiske, Fiskedrag, Kasta Loss, Mera Motor, Sambo, Det Okända, mfl program. Maria har även varit form-producent för Agenda, regi-coach för Mosquito, samt på uppdrag för SVT utvärderat säsonger för REA, Värsta Språket, Ramp, och Kobra.

Maria har även haft ett flertal workshops för SVT-medarbetare inom dramaturgi och form.

 

Maria driver produktionsbolaget Manolitofilm och har producerat och regisserat reklamfilm och dokumentärfilm, bl a dokumentärfilmsprojektet "Jag tänker på mig själv...och vänstern" om konstnären Marianne Lindberg-DeGeer för ”K-Special”/SVT.

Maria har tidigare även åtagit sig frilansuppdrag (1987-1998) som producent, projektledare, manusproducent inom utställningsverksamhet, videoinstallationer Ett större uppdrag var utställningsmanus och videoinstallationer för Arbetets Museum:”Visionen om det Goda Arbetet” 2000-2002, deras då största satsning. Maria har även varit verksam inom konstbranschen och bl a curerat utställningen ”Den 53:e staten” Galleri Norreport/Halmstads Stadsgalleri samt varit verksam som konstpedagog för Södertälje Konsthall. Inom teaterbranschen har Maria varit verksam producerat för Stockholms Parkteater, samt Moderna Operaensemblen.

 

Maria belönades med tv-producenternas Ikarospris 1996 med motiveringen:

”Ikarospriset har i år tilldelats SYNK för ett nyskapande tv-uttryck som djärvt spelar på mediets alla instrument”.

 

Maria har även suttit i Dramatiska Institutets styrelse.

 

Under 2010 initierar Maria ett forskningsprojekt kring ”Edutainment-upplevelsebaserat lärande”  vid Södertörns högskola, ämnet ”Turism och Upplevelse”.

 

Maria har arbetat aktivt med utvecklingen av konceptet ”Urtidsparken” sedan 2002.

 

 

Kontaktuppgifter:

Maria Rydrink Raud

Flugstigen 10a

125 52 Älvsjö

tel: 0708 25 16 80

Maria@raud.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

Pontus Raud

Konstnär utbildad vid konsthögskolan i Stockholm 94-98 med ett flertal utställningar både i Sverige och utomlands.

Är projektledare för Supermarket Art Fair, Internationell konstmässa för konstnärsdrivna gallerier sedan 2007 – 2010. Var initiativtagare och projektledare till Minimarket på Konstnärshuset i Stockholm vilket var startpunkten till det som idag är Sveriges största konstmässa.

Pontus har arbetat med både film och TV-produktion såsom kortfilmer, reportage, bildcollage och medverkan till tv-programmet SYNK vilket sändes i Sveriges Television kanal.

Pontus har även producerat TV-reportage för Bildjournalen/SVT, och för Ramp/UR. Pontus var redaktör för ”Synk på nätet” ett konstprojekt på internet i Sveriges Televisions regi, samt filmade

12 Kortfilmer för Arbetets Museums utställning ”Visionen om det goda arbetet”

Tillsammans med Maria höll Pontus i Videoprojekt ”Entagning” vid Konsthögskolan i Stockholm

Pontus har också skrivit fler artiklar bl a”Vi får den tv vi förtjänar” Artikel i Paletten nr 2-3

 

 

Kontaktuppgifter:

Pontus Raud

Flugstigen 10a

125 52 Älvsjö

tel: 0709 45 17 24

pontus@raud.se