ManolitoFilm:

 Filmer

 tekniska muséet

 

 

 

”Spelet om Energin”

                              Tekniska Museet, Stockholm 2009

 

 

 

 

 

Beställningen från museet var en ”huvudfilm” som presenterade temat samt problematiseringen kring ämnet energi och klimat, samt flera kortare reportage-filmer.

Eftersom det riktade sig till en yngre publik skapade vi tre karaktärer vilka för en dialog filmen igenom, istället för att ha en traditionell speaker.

Dessa animerade figurer fick även ledsaga besökarna ute i utställningen på olika sätt. De finns med i skyltar, i väggmålningar, och i texterna genom hela utställningen. Utmaningen var att förenkla ett komplext och ständigt föränderligt ämnesområde, och samtidigt inte bli alltför långrandig och informerande.

Museet hade också en lång önskelista, eller snarare beställningslista, över olika fakta som måste presenteras i filmen. Det krävde många turer med manus och dialog innan vi landade i filmen så som den ser ut nu.

Filmen presenteras i en egen liten bio alldeles i början av utställningen och är alltså även en slags instruktionsfilm i hur man som besökare kan leka sig igenom utställningen.

 

Utöver denna animerade film producerade vi också flera reportage-filmer med ungdomar som reportrar. De besökte bl a en eko-bonde på Ekerö, ett naturhus på Värmdö, Spårtaxi i Uppsala och reningsverk och rötkamrar både söder och norr om Stockholm.

 

Filmer samt utställningsberättelsen till utställningen:

Regi, manus & produktion: Maria Rydbrink Raud

Foto, Efterbearbetning: Emil Gotthard, Velourfilm

Animation: Cinematic och Morten Fogde Christensen

 

 

Filmer Marinmuséet

 

Filmer Tekniska Muséet

 

Dokumentären:

"Jag tänker på mig själv och vänstern"

 

SYNK

 

Apollo Reklamfilmer